En dugande pastor! Barrattes Littorin

Efter alla stormar kring Sven Otto Littorin har han nu fått en ny insikt. Det är bra att gå i kyrkan och när samvetet tynger gå ut och bli en gatupastor att var fjortonde dag lindra behövandes misär. Livet kan ge många uppenbarerlser med en san tradition från den heliga Birhittas mycke konkreta verklighetsnär uppenbarelser. Att söka frälsning för de skador som åstadkommits under ministertiden mot, sjuka och arbetslösa får vid dommens dag läggas i ena skålen medan de hjälpinsatser som görs läggs i den andra. Hur dommen den dagen blir vet endast vår HERRE.

Så Littorin, besök kyrkan oftare och var på gatan mer än varannan vecka. Annars kommer vågskålen väga åt fel håll!

Våldsamma excesser. Orgier i religiös extas - pressklipp 1907

Läs artikeln!

I maj 1907 kom den kände norske frikyrkopastorn Thomas Ball Barratt till Stockholm. Han var känd för bland annat tungomålstalande. Här skildrar signaturen X. X. kritiskt pastorns möte i Frälsningsarméns lokaler på David Bagares Gata 5-7. Det hela urartade enligt skribenten i "våldsamma excesser och religiösa vansinnesorgier" och bland annat fick en Fru Asplund "tungomålstalandets gåva" på mötet.

1907 var även året då pingströrelsen kom till Sverige och Baratt kom att bli en ledande figur inom den norska pingströrelsen.



RSS 2.0