Telia Sonera

Det är mer än två år sedan som ledningsduon VD Johan Dennelind och styrelseordförande Marie Ehrling tog över efter att den tidigare vd:n Lars Nyberg och styrelseordförande Anders Narvinger som tvingades bort när avslöjandet om affärerna i Uzbekistan briserade. Anklagelser om korruption och samröre med diktaturer har varit ett stående inslag i mediebevakningen av Telia Sonera.
 
Det är anklagelser som nu också börjat fastna på VD Johan Dennelind och styrelseordförande Marie Ehrling själva.
 
Det råder uppenbarligen brist på Dugande man inom näringlslivet.

2 Mosebok 18:25

1917 års översättning

Mose utvalde dugande män ur hela Israel och gjorde dem till huvudmän för folket, till föreståndare somliga över tusen, andra över hundra, andra över femtio och andra över tio.
Bibeln beskriver ett stort antal anonyma Dugande män.

En växande stjärna.

Det kan konstateras att en person som varit utbränd kan komma tillbaka och ha framgång. Detta gäller framför allt Jimmie Åkesson som trotts motstånd och kritik från alla håll får sitt parti att växa.
Han har ställt upp målen att han som partiledare ska leda det största partiet. I sin nuvarande roll så verkar han kunna infria en del av löftet då hanns parti i en del opinionsundersökningar är det näst största.
 
Tålmodigt och långsiktigt arbete leder fram mot målen.
 
Vi får härmed utnämna Jimmie Åkesson till en dugande man som lyckas överleva alla påhopp och uppdiktade skandaler.

Ett bottennapp

En man som visat sig dugande i att utan risk för samhällets repressalier utnyttja bidragssystemet har visat sig vara en tidigare statsminister.
Får nu gratulera Fredrik Reinfeldt för förmågan att både arbeta och till att få understöd i miljonklassen. Detta kan inte vara en dugande man då han behöver försörjas av av andra. Möjligen svindleri.

Fast för sjuka och arbetslösa blev det bottennapp i Fas 3, det kan de ha för de har ju inte varit statsministrar.

RSS 2.0