Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) håller i visslan!

Tågen ska gå även om det snöar säger infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) som ger regeringen skulden.

Hade  regeringen haft en dugande inställning som jag förespråkar så hade ingen is blockerar växlar och personal. Järnvägssystemet är i alliansens Sverige helt oförberett på att det kan bli vinter.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson har förståelse för att det brukar vara vinter i det här landet och tidigare uttalanden om att det är ledigt på spåren under nätterna har inge gått in i folks huvuden ännu. Därför tycker hon att man som resenär ska kunna ta ett tidigare tåg som kan komma i tid. Helst kan man resa redan under den vara perioden då slipper man från alla snöhinder. Enligt Torstensson är det regeringens fel att järnvägen är så dålig.

Sedan vi sttsat allt på utbyggnad av vägar är det brist på pengar till underhållssidan för Banverket.

Torstensson agerade som en dugande man och identifierade snabbt behoven och lade tidigt in ökade resurser när det gäller anslagen till drift- och underhåll. När de satsningarna kan påbörjas vågar hon dock inte uttala sig om. Möjligen med en ny regering kan de gå från prat till verkstad.

Banverket beskrev regeringen som stabil men undrande över varför problemen i Stockholmsregionen nu har spridit sig till Skåne.

Åsa Torstensson tror sig vara en dugande man fast hon i verkligheten är en visslande snipa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0