En MAN av ära som visat sig dugande!

Foto:Magnus Selande
Trotts stormar och medias påhopp och partivännernas dödande instick tänker han stanna kvar och leda partiet till seger 2014.

När det stora antalet kvinnor deltog i förtroenderådets debatter borde det vara tydligt att Socialdemokraterna är ett jämställt parti där kvinnor har en röst. Det är då självklart att kvinnor ska ha samma behandling när de gör bort sig. Det var stundtals befriande att höra DEBATEN! En och annan talare hade egna förslag meden ett flertal upphöjde partiledningen till skyarna för deras hantering av frågorna. Nåväl. Socialdemokraterna är ett parti med väl inövad toppstyrning inte minst när det gäller valet av ledare. En betydande skillnad mot Sverigedemokraternas möte var att kvinnor talade och att det gick att ändra i förslagen medan det på Landsmötet gällde att anta eller förkasta.

Trotts allt visar det sig att Socialdemokraterna har en dugande man i sin ledning. En som vet att partiet ställer upp för sin ledare oavsett vilka lik som kan dyka upp. Han har förtroende internt bland de aktiva medan röstboskapen och folket inte har något förtroende för Juholt. Paradoxen med öststaten är slående, duger inte folket så kan man byta ut det.

Socialdemokraterna ska ta tillbaka begreppet som "Arbetarparti" trotts att i nystartsplanen det ska råda omställning och troligen inte så många kan kalla sig arbetare sedan deras arbetsuppgifter flyttat till låglöneländer varifrån vi kan köpa produkterna till ett alldeles för lågt pris. Socialdemokraterna vill att kvinnorna ska arbeta mer än i snitt 53% av heltid. Det är ju bra, för arbeta mer och längre har sedan en lång tid varit aktuellt att göra. Det är ju bara att sätta igång. Den stora kvinnoreserven är inte utnyttjad och de arbetslösa och sjuka som både är män och kvinnor kan räknas därtill. I detta fall slutar visionerna med tomma tunnor medan Sverigedemokraterna lanserar en dellösning på problemet med att minska invandringen. De som redan finns i landet ska i första hand arbeta mera. Så det verkar inte vara sant att, "Utan invandrare stannar Sverige", den sanning som presenteras är att kvinnor ska arbeta mera. Behövs då invandringen?

Med spänning ser vi fram mot vad som händer med Kommunalrådet Jimy Janssons Eskilstuna, vision om det gröna samhället där alla nya investeringar leder till mindre slitage på naturen. Frågan tas upp senare.

Det ska bli spännande se om det blir en ny kapning av partiidentitet.

Moderaterna stal  "Arbetarparti" från Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna stal begreppet socialkonservativ från Moderaterna. Ska sedan de Nya Socialdemokraterna kalla sig miljöparti?

 

Trackback
RSS 2.0